Coronaliv

Som de fleste andre i kultursektoren har Corona-nedlukningen sat sit præg på de aktuelle aktiviteter. Mange projekter lukkede simpelthen i 2020 – og foredragene standsede helt. Men jeg har fortsat i de små huller mellem nedlukningerne holdt workshops på Kulturskolerne (for børn) og på Den Danske Filmskole og Danmarks designskole, for deres studerende.

Mit udenlandske arbejde lukkede sammen med grænserne, men jeg har zoom-undervist i kreativitetsmetoder på Filmakademiet i Ludwigsburg, både på forårs- og efterårssemestret. Det har selvfølgelig været lige så frustrerende som alle andre zoom-aktiviteter, men har også åbnet for nye ideer til hvordan man kan udvikle fjernundervisningen. Det er tydeligt let at få øje på begrænsningerne – men der har også været nogle nye muligheder.    

Så har jeg haft fornøjelsen af at genoptage et meget spændende samarbejde med Experimentarium, men skal nå lidt længere før jeg kan fortælle om det. Ligesom alle andre projekter kører det nemlig også i små ryk under Coronaen. Men jeg krydser fingre for at det kan se dagens lys i løbet af året.

Men nedlukningen har trods alt været godt for noget. Mit nuværende romanprojekt bevæger sig. Det er en opfølger til ”Hjemløs” fra 2018. For hvad blev der af Johannes, Charles Nilsen og Geslin efter den store hjemløsemarch? For de forsvandt nemlig ikke ud af Danmarkshistorien. Tværtimod. De kom til at trække store overskrifter i starten af trediverne. Så jeg researcher og samler facts om de virkelige personer – og jeg digter om de fiktive, der kommer til at formidle mellemkrigstidens store debatter…