Hjemløse marchen

Jeg har besluttet at det er nu jeg skal gøre op med mit livs albatros - den roman skrivebordet har gemt i 20 år, mens alt muligt andet er blevet til. Nu er den klar til at se dagens lys.

Da jeg læste historie på RUC for mange år siden, stod jeg på hovedet i arkiver og gamle mikrofilm. Her læste jeg gamle aviser og fandt glemte kilder.
En af tingene var en stor historisk begivenhed fra 20erne, der betød en masse i sin samtid, men som er fuldstændig usynlig i den danske historieskrivning.
Sikke et kick at finde dét. Vi fik 13 for den opgave - og så var det videre på studiet.
Men jeg glemte aldrig begivenheden. Der var så mange ting i den der triiggede forfatteren i mig.
Jeg startede utallige gage på en roman om en ung hjemløs fyr, der hvirvles ind i de historiske begivenheder. Der voksede karakterer ud, der voksede begivenheder ud.
Så besluttede jeg mig for at skrive den sidst i 90erne. Skrev et par hundrede sider, men gav op da jeg blev skilt og alting ændrede sig i mit liv.
Så lå den nogle år igen, men den blev ved med at spøge, mens jeg skrev og udgav en masse andre ting.
Da jeg mødte min nye kone, fik jeg lyst til at tage historien op igen, men jeg havde forandret mig så meget, at jeg var nødt til at skrive forfra. Der kom et par hundrede nye sider til. Én ny version af stoffet.
Så kom det første barn - og andre projekter. Jeg blev ikke færdig. Nogle år efter startede jeg igen. Så kom tvillingerne og jeg gav endegyldigt op. Jeg ved ikke hvor mange sider og versioner jeg nu havde.
Her ville historien være endt, hvis ikke AnneMette havde lokket mig til at åbne eget forlag. Vi udgav "Dyrk ikke natten", noveller der ligesom romanen var skrevet gennem mange år ved siden af alt det andet,
og vi talte om at genudgive ældre produktioner, som "Blackout" og "Mørkets splintrede øje".
Nu kom trangen til én gang for alle at få forløst romanen. Endnu en gang - og med mit nuværende sprog - lod jeg min hjemløse person gå fra Kellerup til København, mens historien
rullede hurtigt omkring ham. Romanen er skrevet færdigt nu. Har været forbi nogle testlæsere. Er redigeret og ligger klar!